Αθήνα, 18. 3. 2020

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 

 

Τις  ημέρες αυτές που ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει με δέος την πανδημία του covid-19 το γνωστό δίδυμο της παραπληροφόρησης Γιώργου Μιχαηλίδη - Λοΐζου Λοΐζου και οι συνδυασμοί  τους, επιδεικνύοντας έλλειψη σεβασμού και ευαισθησίας στο κοινωνικό σύνολο, επέλεξαν και πάλι σε λάθος χρόνο να εκτοξεύσουν το δηλητήριο τόσο του διχασμού όσο και της παραπληροφόρησης,  για να υποβαθμίσουν το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ένωσις Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.). 

Κατανοούμε βέβαια τη σύγχυσή τους, η οποία εκδηλώνεται έντονα από τότε που έχασαν τα officia και τις καρέκλες που κατείχαν επί πολλά έτη στην Ένωση Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Ο.Ε.). Στην εποχή τους άφησαν ως πολιτικό αποτύπωμα την ποδηγέτηση και φίμωση του παροικιακού κινήματος, επιχειρώντας να επιβάλουν προσωπικές ή κομματικές θέσεις.

Είναι οι υποστηρικτές της ούτω καλούμενης «εφικτής» και της «εδώ και τώρα οποιασδήποτε λύσης», δηλώνοντας ότι θα επιστρέψουν στα κατεχόμενα ακόμη και υπό τ/κ διοίκηση. Βαφτίζουν όσους ασπάζονται τις απόψεις τους  πατριώτες, δημοκράτες και προοδευτικούς, ενώ όλους τους άλλους απορριπτικούς, ακροδεξιούς, ναζιστές, εθνικιστές και φασίστες!!! 

Ως ζηλωτές της «όποιας ή της εφικτής λύσης», δεν λαμβάνουν υπόψη τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει ο Κυπριακός Ελληνισμός από την επιθετικότητα, την αδιαλλαξία και τις πραγματικές επιδιώξεις της Τουρκίας. 

Είναι οι ίδιοι που τώρα με γκεμπελικές μεθόδους, με ψέματα και αναλήθειες, προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο των παροικιακών οργανώσεων και να δημιουργήσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό στους συμπατριώτες μας. 

Αφού το παροικιακό κίνημα τους γύρισε την πλάτη στις εκλογές, επικαλούμενοι δήθεν παρατυπίες και καλπονοθεία, κατέθεσαν αγωγή εναντίον της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας το Κεντρικό της Συμβούλιο και τα μέλη του «νόθους», με στόχο να την αδρανοποιήσουν και να την  φιμώσουν, αμαυρώνοντας έτσι το κύρος του παροικιακού μας κινήματος. Η απαράδεκτη αυτή προσπάθειά τους απέτυχε διότι το Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή τους.

Αντί να συναισθανθούν την μεγάλη ζημιά που προκάλεσαν στην παροικία και να σταματήσουν τον διασπαστικό τους ρόλο, συνεχίζουν αμετανόητοι τον ολισθηρό δρόμο που επέλεξαν. 

Παρ’ ότι λαμβάνουν τις αναγκαίες απαντήσεις στα θεσμικά όργανα κατά τον αρμόζοντα τρόπο, εξακολουθούν έως και σήμερα να παραπληροφορούν τους συμπατριώτες μας. Ιδού μερικά από τα χονδροειδή ψεύδη τους:  

1) Η απόφαση για τη διενέργεια των εκλογών της Νεολαίας Ε.Κ.Ε., στις 15 Μαρτίου 2020, πάρθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 11ης Μαρτίου 2020. Αυτό ευχερέστατα διαπιστώνεται από τη μαγνητοφώνηση της συνεδρίασης. Τα όσα εκ των υστέρων ισχυρίζονται, ότι τάχα «δεν σήκωσαν τα χέρια να ψηφίσουν» είναι εντελώς ανυπόστατα και ψευδή και αποσκοπούν στο να εκθέσουν την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου, ότι δήθεν δεν είχε την ευαισθησία που έπρεπε για την αναβολή των εκλογών. Η αλήθεια είναι ότι οι εκλογές ανεβλήθησαν μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων, κατόπιν διαβουλεύσεως. 

2) Λόγω της μη πραγματοποίησης της εξ' αναβολής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, ο Απολογισμός Πεπραγμένων κατατέθηκε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου επίσης στη συνεδρίασή της 11ης Μαρτίου 2020. Ήταν ετήσιος απολογισμός, από τον  Απρίλιο 2019 έως 11 Μαρτίου 2020 και όχι απολογισμός διετίας, όπως σκόπιμα και ψευδώς δημοσιεύει ο Γ. Μιχαηλίδης, για να δημιουργήσει εντυπώσεις. 

 Το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2018 - Μαρτίου 2019 που επικαλείται, ανήκει στη θητεία του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου τα πεπραγμένα ενέκρινε η Τακτική Γενική Συνέλευση και επακολούθησαν οι  εκλογές της 17ης  Μαρτίου 2019, όπου και εκλέχτηκε το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο. 

Αφού όμως επικαλείται εκείνη τη χρονιά, να του υπενθυμίσουμε ότι ο τότε απολογισμός περιείχε πέραν των πενήντα (50) εκδηλώσεων και εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση, την ίδια στιγμή που ο πρώην Γραμματέας όχι μόνον «καταψήφισε εαυτόν» αλλά ούτε ο ίδιος ούτε και οι υποστηρικτές του συνδυασμού του προσήλθαν ή στήριξαν, έστω δια της παρουσίας τους, κάποια από τις εκδηλώσεις.

Συνέχισε μάλιστα προκλητικά τη διάδοση του μυθεύματος ότι «οι εκδηλώσεις ήταν τσόντα και ουρά εκδηλώσεων άλλων»!!!

Η δε προφανής και εξόφθαλμη υπονόμευση της λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου από τον πρώην Γραμματέα αδιστάκτως αποδεικνύεται από το πρωτοφανές για σωματείο γεγονός ότι μέχρι και σήμερα οφείλει και ποτέ δεν παρέδωσε μεγάλο αριθμό πρακτικών συνεδρίασης της προηγούμενης θητείας προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο!!!! Αυτή ήταν η «συνεισφορά» και ο «ρόλος» του στο απελθόν Συμβούλιο!!!

3) Ο φετινός απολογισμός, που κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο, ήταν ένας συνοπτικός απολογισμός των κύριων δραστηριοτήτων. Περιέχει πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, για την προβολή του εθνικού μας θέματος, την ανάδειξη της τουρκικής απειλής και επιθετικότητας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τις οποίες ο ίδιος και οι πέριξ αυτού πάλι υπέσκαψαν και απαξίωσαν με την απουσία τους. 

4)  Για την δήθεν «απαξίωση» και «περιθωριοποίηση» της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.), ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η  αίθουσα της Κυπριακής Εστίας παραχωρήθηκε στους «Γιατρούς του Κόσμου», στον  Λαογραφικό Όμιλο Πάφου για να παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου για να παρουσιάσουν το πολιτιστικό τους πρόγραμμα «Σεφέρης, Ελλάδα – Κύπρος», καθώς και σε άλλους φορείς. 

5) Για τη Νεολαία είναι σε όλους γνωστό ποιος ήταν ο ινστρούκτορας της και ποιος την ποδηγετούσε  επί τόσα χρόνια.

6) Για τον αυτονομαζόμενο «Θεατρικό Όμιλο Κυπρίων Αττικής», ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως να ενταχθεί ως Επιτροπή της Ε.Κ.Ε., να συνεργάζεται με το Διοικητικό Συμβούλιο και η χρηματοδότησή του από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι αποκλειστική ευθύνη της Ένωσης και όχι και άλλων φορέων και σφραγίδων που εκπορεύονται, ελέγχονται, θεωρούνται και υπογράφονται από τον πρώην Γραμματέα ανεξέλεγκτα και κατά το δοκούν.  Αναμένουμε την τελική απάντηση του θεατρικού και ελπίζουμε να μην την γράψει και πάλι ο ίδιος, για να επιβεβαιώσει πόσο «δημοκρατικά» και «ελεύθερα» λειτουργούν οι ομάδες και οι φορείς που αυτός ελέγχει. 

  7)  Όσον αφορά τα θέματα που απασχολούν τους συμπατριώτες μας, που  ο πρώην Γραμματέας επικαλείται ότι «δεν τα  αναδείξαμε»,  αναφέρουμε ότι ετέθησαν σε όλες τις συναντήσεις που είχε το Προεδρείο, με  τον Πρέσβη και αρμόδιους Υπουργούς. Επίσης η Ε.Κ.Ε., έχει απευθύνει προσκλήσεις στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και στο Υπουργείο Εσωτερικών, και αναμένεται να σταλούν εκπρόσωποι των Υπουργείων για να μας ενημερώσουν για τα ασφαλιστικά θέματα και τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόδημοι πρόσφυγές μας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) επιδιώκει την ενότητα όλων των συμπατριωτών μας, πέραν και υπεράνω της κομματικής και ιδεολογικής τους αντίληψης, εργάζεται για την περιφρούρηση της ενότητας του παροικιακού μας κινήματος, ανακόπτοντας την συνεχή προσπάθεια εκείνων, που επιδιώκουν την διάσπαση και το διχασμό, με τα ψεύδη και τις αναλήθειες που επιστρατεύουν και θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, τον αγώνα που διεξάγει ο λαός μας για  απελευθέρωση και δικαίωση. 

 

     Ο Πρόεδρος                    Ο  Γενικός Γραμματέας

                                                      

                                                                            

 

      Λεωνίδας Μασσοστασής   Αλέξιος  Χ. Κωνσταντίνου