Κυρίες και κύριοι,
Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, γιατί η Ένωσις Κυπρίων Ελλάδος, διοργανώνει τη σημερινή εκδήλωση, για την παρουσίασή του βιβλίου "όλα... αλλλοιώς", της συμπατριώτισσας φιλολόγου Κυριακής Δημητρίου, που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος "ΔΥΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΉ".
Πρόκειται για ένα πολύ διδακτικό βιβλίο, μια εξαιρετική μυθιστοριγραφία που με πολύ γλαφυρό λόγο,  περιγράφει τις δυσκολίες και τις περιπέτειες της ζωής μιας νέας κοπέλας, της Ειρήνης, που είναι και το κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου. Η πλοκή είναι γραμμένη με τόσο συναρπαστικό τρόπο, που  κρατάει τον αναγνώστη συνεχώς σε εγρήγορση και αγωνία αγωνία και τον  ωθεί να διαβάσει το βιβλίο μέχρι το τέλος, χωρίς διακοπή.
 Στο βιβλίο ή  συγγραφέας αναδεικνύει με εξαιρετικό τρόπο καίρια προβλήματα της καθημερινής μας ζωής  και στέλνει σημαντικά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους. Τα κυριότερα μηνύματα είναι :Η αλήθεια πρέπει να είναι κανόνας και  γνώμονας στη ζωή μας. Ο γάμος για να στεριώσει πρέπει να εδράζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στην ειλικρίνεια και τον αλληλοσεβασμό. Η ευθύνη των γονέων να κάνουν παιδιά και να τα μεγαλώσουν με το σωστό τρόπο, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Η ευτυχία, η αγάπη και η στοργή, δεν αντικαθίστανται, ούτε με χρήματα, ούτε με άλλα υλικά αγαθά.Και το ποιο σημαντικό μήνυμα είναι, ότι οι νέοι πρέπει να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να παλεύουν για μια καλύτερη ζωή, μακρυά από τον εύκολο, αλλά καταστροφικό δρόμο των εξαρτήσεων.
Ευχαριστώ τους εισηγητές και όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας και εύχομαι στην αγαπητή συνάδελφο να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της και να έχουμε σύντομα τη χαρά, να παρουσιάσουμε και άλλα της βιβλία.