ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΟΥ:       

«ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΑΝΘΩΝ»   

Σας προσκαλούμε στην  παρουσίαση του βιβλίου

της Αναστασίας Χειμωνίδου

«ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΑΝΘΩΝ»


την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7:00 μμ

Χαιρετισμοί από:

α) τον Λαπηθιώτη γιατρό κ. Πρόδρομο Χαριτωνίδη

β) τον Λαπηθιώτη  τέως βουλευτή Κερύνειας, κ. Σοφοκλή Φυττή

(θα αναγνωστεί από τον κ. Χρυσόστομο Αγαθοκλέους)

Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζουν:

α) κ. Φάνης Κάσσιος, σκηνοθέτης-ηθοποιός και

β) κ. Μαρία Μπαρού, στιχουργός-ερασιτέχνης ηθοποιός

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η  συγγραφέας ηθοποιός 

κ. Μαρία Χανιώτου.

Θα προβληθεί βίντεο μικρής διάρκειας

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κυπριακή Εστία   

Κέκροπος 3, Πλάκα, Αθήνα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Με τη στήριξη του Σπιτιού της Κύπρου

 

Διοργάνωση: Ε.Κ.Ε. 


Κατεβάστε την πρόσκληση εδώΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το περιεχόμενο του βιβλίου, αναφέρεται σε βιώματα και αναμνήσεις, από τα παιδικά κυρίως χρόνια, στη κατεχόμενη γη της αγαπημένης μας Λαπήθου.

Αναμνήσεις από την  πολύ μικρή παιδική ηλικία, με προσωπικές περιπλανήσεις που πλέκονται και με πολλά λαογραφικά  στοιχεία, ήθη και παλιά έθιμα, καθημερινές συνήθειες και τον τρόπο ζωής της τότε εποχής.

Αναμνήσεις που αφορούν και μοιάζουν και με τις αναμνήσεις πολλών άλλων ανθρώπων. Περιγραφές παιδικών παιχνιδιών, διαφόρων γιορτών, αναφορές σε πανηγύρια, σε κοντινές ή μακρινές εκδρομές, σε κάμπους σε μοναστήρια και ξωκλήσια, μυστήρια, που υπάρχουν στη ζωή του κάθε τόπου, δοσμένα με απλά λόγια αλλά με αγνή αγάπη που τα κάνει πιστεύω πιο γνήσια και ουσιαστικά. Διανθισμένα όλα αυτά με αποφθέγματα,  παροιμίες, στίχους γνωστών ποιητών, ή τραγουδιών

Αναμνήσεις από τις τραγικές μέρες του Ιούλη του 1974.Από  «πρώτο χέρι»με προσωπικές εμπειρίες για αληθινά γεγονότα στις δύσκολες μέρες του προδοτικού πραξικοπήματος  και πικρές, πολύ πικρές αναμνήσεις από την Εισβολή, με περιγραφή της τότε περιπλάνησης  απλών τρομαγμένων ανθρώπων, μέσα  στην πολεμική ατμόσφαιρα που χωρίς καμιά καθοδήγηση από αρμόδιους….έψαχναν τρόπο και τόπο, για να σώσουν  τη ζωή τους από τη φωτιά και τις σφαίρες.

ΤΕΛΟΣ  περιγράφονται οι…γλυκόπικρες αναμνήσεις και τα ανάμεικτα συναισθήματα, από την πρώτη επίσκεψη-προσκύνημα στη γενέθλια κατεχόμενη γη, 29 χρόνια μετά την Εισβολή, όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα τον Απρίλη του 2003!  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τη ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΟΥ: ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΑΝΘΩΝ [15/10/2017]