Για ενημέρωση για το Συνέδριο διαβάστε στο:                     

http://www.cyprusnet.gr/paroikiaka/newsid510/2196                      

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟΥ18ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝΑπό τις 25 έως και τις 27 Αυγούστου πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, το 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ), και η συνεδρίαση του ΚΣ της ΝΕΠΟΜΑΚ.  

Το συνέδριο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους απόδημους λόγω και των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα κηρύξει αργά το απόγευμα της 25ης Αυγούστου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος την επομένη αναμένεται να ενημερώσει το Κεντρικό Συμβούλιο των Αποδήμων σε συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όλοι οι σύνεδροι από όλες τις παροικίες του εξωτερικού (Αγγλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Ελλάδα, Νότιο Αφρική και αλλού) θα ενημερωθούν επίσης σε κλειστή συνεδρία για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες, τα νέα δεδομένα στο θέμα των υδρογονανθράκων αλλά και την οικονομία.

Κατά την εναρκτήρια τελετή θα απευθύνουν επίσης χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Λ. Ομήρου, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα Φίλιπ Κρίστοφερ και η Πρόεδρος της Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων Αντωνία Σαββίδη.

Μέλη της ΕΚΕ θα συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία της ΟΚΟΕ. 

Μετά το πέρας των εργασιών, την Παρασκευή, 28 Αυγούστου και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.